Porckopás, Artrózis

Mi az a porckopás?

Az artrózis az ízületeket érintő krónikus lassú lefolyású megbetegedés. Elsősorban az ízületi porcfelszínek károsodásaként mutatkozik, a porcok sérülése miatt az ízület begyullad, és az ízület elhal. Az ízületi folyadék elveszíti jótékony, kenő hatását. Főként a térd-és csípőízületek vannak kitéve a porckopás veszélyének, de a kéz, illetve az egyéb ízületek elváltozása is igen gyakori. A porckopás a felnőtt lakosság körében minden ötödik embert érint Magyarországon.

Tünetek

Gyakran csak a fájdalom hívja fel a figyelmet az ízületek kóros elváltozásaira. A mozgás megkezdésekor „indítási fájdalmat” jelentkezik, pl, reggel a felkeléskor. Gyakran elfáradáskor és terheléskor is fájdalom lép fel. Később nyugalmi és éjszakai fájdalom is előfordulhat. A fájdalom mellett duzzanat, nyomásérzékenység, az ízület deformálódása, az ízület mozgásának beszűkülése, ropogás is jelentkezhet. Röntgenfelvételen az ízületi porc károsodását mutató beszűkült ízületi rések és megvastagodások, csak előrehaladott stádiumban láthatók.

Megrendelem

Mit tehetek a porckopás ellen?

A porckopás tüneteinek jelentkezése esetén kiemelt jelentőségű a szervezet számára a porcfelépítéséhez szükséges alapvető alapanyagok elégséges mennyiségben való biztosítása és csúszásfokozó anyagok bejuttatása az ízületekbe injekció formájában. Szükség lehet életmódváltásra, megfelelő tornagyakorlatok elvégzésére, az esetleges felesleges testsúly csökkentésére. Súlyos, előrehaladott esetben a gyógyszeres terápia és különböző műtéti eljárások is szóba jöhetnek.

A porcok és csontok természetes szerkezetének és szilárdságának megőrzésére szolgáló glükózaminból, kondroitinből, illetve egy vitamin- és ásványianyag-komplexumból álló, létfontosságú anyagokat tartalmazó SYNOTABS® fogyasztása jelentősen hozzájárul fizikai jólétünkhöz. A SYNOCROME(link) injekció hyaluronsavat tartalmaz csúszásfokozó anyag, amit kezelőorvosa szükség esetén ízületi injekció formájában alkalmaz.