SynoTabs hatóanyagai

A SYNOTABS® hatóanyagai:

Glükozamin-szulfát

A glükozamin-szulfát, ami egy speciális cukorvegyület, elengedhetetlenül szükséges a porcszövet egészségének megőrzése érdekében. A porcszövetet vízzel telíti, ami javítja a porc tápanyag ellátását. Gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. A szervezetből hiányzó glükózamin pótlása lelassítja a porckárosító folyamatokat. Segíti a porcszövet újraképződését.

Kondroitin-szulfát

A kondoitin-szulfát egy összetett cukorvegyület, csökkenti a porcot leépítő enzimek aktivitását, gyulladáscsökkentő hatású. Vízmegkötő hatásával hozzájárul a porcok rugalmasságához. Csökken a fájdalom és könnyebbé válnak az ízületi mozgások.

Kalcium és D- vitamin

A kalcium a csont alkotórésze, és hiánya esetén csontritkulás alakul ki. A kalcium beépüléséhez a csontokba D-vitamin szükséges. Megtalálható a dió- és mogyorófélékben, a tejtermékekben és az ásványvízben.

A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, amely napfény hatására koleszterinből képződik, vagy a táplálékkal vesszük magunkhoz.

C-vitamin

A C-vitamin vízben oldódó vitamin. Antioxidáns hatású, megakadályozhatja a porszövet károsodását, és javíthatja a porc anyagcseréjét.

Mangán

A mangán létfontosságú nyomelem, és számos enzim alkotórésze. Bár a szervezetünk mindössze néhány mg mangánt tartalmaz, mégis fontos az élettani folyamatok működéséhez. Megfelelő mennyiség biztosítása mellett segíti a glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát felhasználását. Megtalálható a dió- és mogyorófélékben, teában, gabonákban.